Doorgaan naar inhoud
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Hygiënepapier is onmisbaar

Hygiënepapier is onmisbaar

Hygiënepapier is zo in het dagelijks leven aanwezig dat het onmisbaar is geworden. We staan er niet vaak bij stil dat we hygiënepapier gebruiken. Maar ik weet bijna zeker dat je het gebruikt hebt. Onder hygiënepapier zijn een aantal groepen papier te benoemen. In deze blog zullen we daarop ingaan, maar ook op de voordelen van hygiënepapier.

De verschillende soorten hygiënepapier

De groep hygiënepapier is in verschillende categorieën in te delen. De meeste mensen denken bij hygiënepapier meteen aan toiletpapier en dat is ook een van de bekendere categorieën. Maar ook tissues en zakdoekjes vallen onder hygiënepapier net als papieren servetten. Daarnaast willen we nog een tweetal groepen hygiënepapier extra onder de aandacht brengen.

Papierenhanddoeken en handdoekrollen

Papieren handdoekjes en de handdoekrollen worden veel gebruikt, allereerst om de handen af te drogen na het wassen, maar als je de losse doekjes hebt, dan zijn ze natuurlijk ook inzetbaar als er geknoeid is met vloeistof. Bijvoorbeeld: koffie of thee die over je bureau vliegt omdat je even niet alert was, dan nemen de handdoekjes het vocht gemakkelijk op. Ze zijn dus erg handig in gebruik en je gooit ze weg waardoor ook het vuil wordt weggegooid. Het is heel praktisch om de rollen en doekjes bij de hand te hebben. Dit is het makkelijkste te realiseren met een dispenser.

Poetspapier

De naam spreekt voor zich, aangezien dit papier is ontworpen voor schoonmaakdoeleinden. Het is handig om dit altijd binnen handbereik te hebben, of je nu snel je werkbank wilt schoonmaken, je handen wilt drogen of vuil en vet wilt opruimen. Poetspapier is verkrijgbaar in zowel rolvorm als vellen en/of doeken. Het is het meest efficiënt in gebruik wanneer de doeken zich in de juiste dispenser bevinden, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gepakt en direct kunnen worden gebruikt. Poetspapier kan bestaan uit meerdere lagen of slechts één enkele laag, afhankelijk van de gewenste toepassing.

Milieubewust en hygiënepapier

Hoewel hygiënepapier essentieel is, moeten we ons ook bewust zijn van de milieueffecten van de productie en het gebruik ervan. Veel hygiëne producten zijn gemaakt van papier, wat houtkap en ontbossing kan bevorderen. Het is belangrijk om te kiezen voor producten die zijn gemaakt van gerecycled papier of afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen, om zo ons milieu te beschermen. De industrie van hygiënepapier staat niet stil. Fabrikanten innoveren voortdurend om producten te creëren die niet alleen efficiënt en effectief zijn, maar ook comfortabel en duurzaam.

Hygiënepapier bij TradeCircle

Wil je meer hygiënepapier gaan gebruiken en ook in grotere hoeveelheden, dan ben je bij TradeCircle op de juiste site. Er wordt vanuit voorraad geleverd. De prijzen zijn meteen zichtbaar en hoe groter je bestelling hoe meer korting je ontvangt. Wacht niet langer en bestel nu voor langere periode wat je nodig hebt.

Vorig artikel Het belang van beschermende kleding
Volgend artikel 5 Redenen om je voorraad goed te beheren in de gezondheidszorg