Doorgaan naar inhoud
Duurzaamheid!

Duurzaamheid!

Duurzaamheid! We kunnen er niet meer om heen

We hebben niet meer de luxe om duurzaamheid te overwegen, maar het is noodzakelijk geworden om daarmee bezig te zijn. Inmiddels wordt er in alle sectoren gelet op duurzaamheid en hoe elke sector zijn steentje kan bijdragen.  Je kunt denken dat het kleine beetje wat je in jouw sector kan doen niet zinvol is en het achterwege laten, maar als we dat allemaal denken en doen, dan komt er geen verandering. Als we met z’n allen een klein beetje kunnen bijdragen dan maken we het verschil. Zelfs met disposable handschoenen kan je een verschil maken.

We kunnen niet zonder disposable handschoenen

Handschoenen worden al lang gebruikt in veel verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg, voedselbereiding, schoonmaak, kappers, tatoeëerders en meer. Handschoenen bieden een essentiële barrière tegen schadelijke stoffen, ziekteverwekkers en chemicaliën. Ze beschermen niet alleen de professional die ze draagt, maar ook degene die gebruik maken van hun diensten. We hebben dus zeker handschoenen nodig in het leven om ons te beschermen.  De handschoenen worden meestal gemaakt van materialen zoals, latex, nitril of vinyl. Deze stoffen zijn afgeleid van niet-hernieuwbare grondstoffen.

Hoe het gebruik van disposable handschoenen duurzamer maken

We kunnen ons gebruik verminderen door bewust om te gaan met wanneer we nieuwe handschoenen aantrekken. Is het noodzakelijk om ze al te vervangen of kunnen ze nog mee? Ook is een stukje educatie nodig aan de professional en de thuisgebruiker van handschoenen over de impact van de handschoenen op het milieu. Het correct toevoegen van handschoenen aan het afval kan bijdrage aan de lagere impact op het milieu. In sommige gevallen kunnen ze gerecycled worden tot afvalbak of parkbank. Maar hier zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden. Daarnaast wordt er door wetenschappers en fabrikanten gewerkt aan het ontwikkelen van duurzame materialen en productiemethode voor disposable handschoenen. 

Balans tussen duurzaamheid en bescherming

Bij disposable handschoenen is het belangrijk om het belang van de bescherming die ze bieden niet uit het oog te verliezen. Het is soms onvermijdelijk om disposable handschoenen te gebruiken, vooral in beroepen waar de veiligheid en hygiëne van vitaal belang zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat duurzaamheid niet betekent dat we afstand moeten doen van bepaalde producten, maar eerder dat we keuzes maken en streven naar verbetering waar mogelijk. In het geval van disposable handschoenen kunnen we werken aan het verminderen van verspilling, het ondersteunen van duurzamere opties en het vergroten van ons bewustzijn van de impact op de planeet. Daarmee doen we ons best zonder het belang van bescherming uit het oog te verliezen.

TradeCircle en duurzaamheid

De merken Merbach en Eurogloves doen gelukkig aan verduurzaming door de producten zo duurzaam mogelijk te maken. Ook wordt er gekeken naar andere opties om te verduurzamen. Zo heeft Eurogloves een verpakking van 200 stuks handschoenen. Deze zitten in dezelfde verpakking als de 100 stuks handschoenen, waardoor er minder verpakkingsmateriaal nodig is. Bestel je handschoenen met gemak bij TradeCircle voor een snelle levering.

Vorig artikel 5 Redenen om je voorraad goed te beheren in de gezondheidszorg