Doorgaan naar inhoud
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Wereldtoiletdag

Wereldtoiletdag

De verenigde Naties heeft 19 november uitgeroepen tot “Wereldtoiletdag” om mensen bewust te maken van het gebrek aan goede sanitaire voorzieningen in sommige delen van de wereld. Ongeveer één derde van de wereldbevolking heeft geen toilet. Slechte sanitaire voorzieningen kunnen leiden tot allerlei ziektes en darminfecties. In de Westerse wereld is het heel normaal om een toilet te bezoeken en kunnen we ons niet voorstellen hoe het is om geen toilet in de buurt te hebben. In deze blog willen we het belang van hygiëne bij het toilet benadrukken.

Hygiëne bij het toilet

We komen dagelijks meerdere keren bij het toilet. Het is van groot belang dat deze ruimte schoon en hygiënisch blijft. Dit is noodzakelijk om de verspreiding van ziekten en infecties te voorkomen. Hygiëne bij het toilet omvat naast het schoonmaken verschillende aspecten:

Toiletpapier:

Toiletpapier vergemakkelijkt het reinigen na een toiletbezoek en is niet te missen in het toilet. Je wilt  fijn en zacht toiletpapier hebben in het toilet en het is nog fijner als dit ook op een hygiënische manier aanwezig is in een toilet. Denk aan een mooie wc-rolhouder of dispenser. Daarmee blijft het toilet geordend en gemakkelijk te reinigen. Wil je altijd een mooie dispenser hebben en toiletpapier, bekijk dan ons  assortiment op onze website. Daar kan je gemakkelijk de juiste dispenser met de passende rollen bij elkaar zoeken.

Handzeep

We weten allemaal dat we na een toiletbezoek onze handen moeten wassen. Het is de meest eenvoudige manier om de verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen. Door je handen juist te wassen met water een zeep, schakel je de micro-organismen uit die je hebt opgelopen op het toilet en neem je ze niet verder mee op reis. Zorg altijd dat je zeep gebruikt bij het wassen van je handen. Om het schoonmaken gemakkelijk te houden kun je ook zeep in een dispenser ophangen. Zo hoef je het niet te verplaatsen bij het reinigen.

Niet vanzelfsprekend

Terwijl wij hier voldoende toiletten hebben die uitgerust zijn met benodigdheden om het een schone omgeving te laten zijn, zijn er miljoenen mensen over de hele wereld die niet beschikken over sanitaire voorzieningen. Dit leidt tot gezondheidsrisico’s die we niet willen. Wereldwijd zijn er veel inspanningen om steeds meer mensen aan een goede sanitair voorziening te helpen. Het is goed om er eens bij stil te staan dat het niet vanzelfsprekend is dat er altijd een toilet in de buurt is en dat we hier eigenlijk wel heel verwend zijn dat we het vanzelfsprekend vinden. Laten we dit belangrijke onderwerp niet vergeten en ons inzetten om de hygiëne bij het toilet te verbeteren, zowel voor onszelf als voor degenen die minder geluk hebben. Samen kunnen we het verschil maken.

 

Vorig artikel De kracht van een schone omgeving
Volgend artikel Hoe kies je producten die bij jouw bedrijf passen