Doorgaan naar inhoud
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Groenere toekomst: Bewust leven met disposables

Groenere toekomst: Bewust leven met disposables

Duurzaamheid is niet langer een luxe, maar een noodzaak geworden die alle sectoren aangaat. Overal wordt nu aandacht besteed aan hoe elke bedrijfstak kan bijdragen aan duurzaamheid. Het is verleidelijk om te denken dat individuele inspanningen in een bepaalde sector niet veel impact zullen hebben. We weten ook dat als iedereen zo denkt dat er dan geen verandering komt. Het is cruciaal dat we allemaal ons steentje bijdragen, hoe klein ook, om daadwerkelijk een verschil te maken. Zelfs bij het gebruik van wegwerphandschoenen kunnen we een positieve impact hebben.

Disposables hebben we nodig

Het belang van disposables kunnen we niet omheen. Ze worden al lange tijd gebruikt in diverse sectoren  waaronder gezondheidszorg, voedselbereiding, schoonmaak, kappers en tatoeëerders. Deze disposables bieden een essentiële barrière tegen schadelijke stoffen, ziekteverwekkers en chemicaliën. Daarnaast maken ze het gemakkelijker om de omgeving gereinigd te houden. Hierdoor wordt zowel de gebruiker beschermd als degene die gebruik maakt van de diensten die geleverd worden.

Het gebruik van materialen zoals latex, nitril of vinyl en papier voor disposables draagt bij aan de uitputting van niet-hernieuwbare grondstoffen. Het is daarom noodzakelijk om ons bewust te worden van hoe we het gebruik van disposable duurzamer kunnen maken.

Verduurzamen

Dit kan worden bereikt door het bewust verminderen van het gebruik en het educatief benaderen van professionals en thuisgebruikers over de milieueffecten van disposables. Het juist weggooien, kan ook bijdragen aan een lagere milieu-impact. Ook kan er gekeken worden naar waar de materialen vandaan komen en hoe er met grondstoffen omgegaan wordt. Wetenschappers en fabrikanten werken aan het ontwikkelen van duurzame materialen en productiemethoden voor disposables om een positieve verandering te bevorderen.

Het gebruik van disposables

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen duurzaamheid en bescherming bij het gebruik van disposables. Blijf hierbij nadenken over waarom je de disposables gebruikt. Hoewel het soms onvermijdelijk is om ze te gebruiken, vooral in beroepen waar veiligheid en hygiëne cruciaal zijn, moeten we streven naar verbeteringen waar mogelijk. Duurzaamheid betekent niet dat we bepaalde producten moeten opgeven, maar dat we bewuste keuzes maken om onze impact op de planeet te verminderen.

Duurzaamheid bij TradeCircle

TradeCircle speelt een rol in deze beweging naar duurzaamheid door merken als Merbach en Eurogloves te ondersteunen bij het streven naar duurzamere producten. Eurogloves heeft bijvoorbeeld een verpakking van 200 stuks handschoenen, die dezelfde hoeveelheid verpakkingsmateriaal gebruikt als de verpakking van 100 stuks. Daarnaast worden de producten van papier geproduceerd met hout uit beheerde bossen. Door bij TradeCircle te bestellen, kun je eenvoudig bijdragen aan deze duurzame inspanningen en profiteren van snelle levering.

Vorig artikel TradeCircle voor de huisarts
Volgend artikel Het cruciale belang van een betrouwbare facilitaire groothandel in de facilitaire sector