Doorgaan naar inhoud
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
Voor 23:59 besteld, dezelfde dag verzonden.
De kracht van een schone omgeving

De kracht van een schone omgeving

Wij denken dat er maar een kleine groep mensen is die schoonmaken echt leuk vindt. Het is meer een noodzakelijk kwaad wat we moeten doen. Nadat de micro-organismen zijn uitgeschakeld is het noodzakelijk om te desinfecteren. Als het dan niet leuk is, dan is het handig dat we dat zo efficiënt mogelijk kunnen doen. Om gemotiveerd te reinigen, willen we wel weten waarom reinigen noodzakelijk is. In deze blog willen we daar verder op in gaan.

De eerste verdedigingslinie

Reinigen vormt de eerste stap in het handhaven van een gezonde leefomgeving. Reinigen doen we met water en een reinigingsmiddel. Hiermee verwijderen we het vet en vuil van de oppervlakten. Hiermee krijgt de omgeving al een visueel aantrekkelijkere uitstraling, maar dat is niet het belangrijkste. Het vermindert ook het aantal micro-organismen. Door regelmatig te reinigen verminderen we de broedplaatsen voor bacteriën en virussen. Het reinigen is de eerste verdedigingslinie tegen micro-organismen. Een schone omgeving vermindert ook het risico op ziekten doordat de micro-organismen zich niet kunnen verplaatsen en al opgeruimd zijn.

Desinfecteren: voor nog minder gevaren

Reinigen is natuurlijk een goed begin, maar daarmee zijn niet alle micro-organismen volledig geëlimineerd. Hiervoor is desinfectie noodzakelijk. Bij het desinfecteren worden de ziekteverwekkers op oppervlakten gedood en geïnactiveerd. Het gaat verder dan simpelweg schoonmaken en is duidelijk gericht op het verminderen van het risico op infectie. Desinfectie vult reiniging aan en wordt gedaan met desinfectiemiddelen zoals alcoholhoudende producten waarmee oppervlakten gedesinfecteerd worden. Het is vooral belangrijk om dit te doen in ruimtes waar de kans op besmetting hoger is, zoals in zorgomgevingen, badkamers, keukens en ruimtes waar veel mensen voorbijkomen. Want we verspreiden allemaal ziekteverwekkers. 

Bewustzijn

Belangrijk is dat we ons bewust worden en blijven van het belang van reinigen en desinfecteren. Een schone omgeving bevordert de fysieke gezondheid. Door hier zorgvuldig mee om te gaan minimaliseren we de verspreiding van ziektes en geven we bacteriën en virussen minder kans om andere mensen te bereiken en te besmetten.  We beschermen hiermee onszelf en anderen en daarmee krijgt het reinigen en desinfecteren ineens een goede reden om het toch te doen. Al blijft het een minder leuke klus.

Reinigen en desinfecteren vormen samen twee krachtige stappen tegen micro-organismen waardoor het de verspreiding van ziektekiemen minimaliseert. Hiermee leveren we een bijdrage aan een gezondere leefomgeving. Schoonmaken is niet alleen een taak, maar een middel voor een gezonde leefomgeving.

 

 

Vorig artikel De evaluatie in de groothandel gericht op efficiëntie en groei
Volgend artikel Wereldtoiletdag